Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Σεισμός: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Σεισμός, Συρία, Χαλίφα Χαφτάρ,

Φορτία λιβυκής βοήθειας έφτασαν στη Συρία. Σε μία αποστολή μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 40 τόνοι βοήθειας, φαρμάκων και τροφίμων που παρέχονται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Sana) επικαλέστηκε τον Διευθυντή του Γραφείου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του LNA, Μαλίκ Μπαχόντχα, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Γενικός Διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, προσφέρει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη του στον συριακό λαό.

»Ως αποτέλεσμα του σεισμού, και με βάση τις οδηγίες του, άνοιξε μια αερογέφυρα για παράδοση και παροχή βοήθειας».

Το φορτίο, το οποίο έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λαττάκειας (Λαοδίκεια) την Τετάρτη, αποτελείται από τρόφιμα και φάρμακα.

Ο Χάφταρ επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτοί στη αποστολή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λαττάκειας ανέφερε ότι «έχουν ληφθεί όλες οι προετοιμασίες και διευθετήσεις για τη διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης βοήθειας που έρχεται μέσω του αεροδρομίου».

Την Τρίτη, ο LNA λειτούργησε για πρώτη φορά αεροπορική γέφυρα για τη μεταφορά αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και ποικίλης βοήθειας στη Συρία, προκειμένου να βοηθήσει τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Το Τμήμα Στρατιωτικών Πληροφοριών δήλωσε ότι η αερογέφυρα και η ανθρωπιστική βοήθεια στήθηκε με άμεσες οδηγίες από τον Χάφταρ.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει τρόφιμα και είδη βοήθειας να φορτώνονται σε ένα αεροπλάνο μεταφοράς φορτίου.

Εν τω μεταξύ, η ορισθείσα από το κοινοβούλιο της Λιβύης κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Φατί Μπασάγκα, εξέφρασε τα «ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη συμπάθειά της στους λαούς και τις κυβερνήσεις της Συρίας, της Τουρκίας και του Λιβάνου για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την περιοχή της Μεσογείου».

Η κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη και τη στήριξή της κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφής και ελπίζει σε ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Σχετικά άρθρα