Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία – Σεισμός: Η Γαλλία προτίθεται να παράσχει 12 εκατ. ευρώ βοήθεια

Συρία – Σεισμός: Η Γαλλία προτίθεται να παράσχει 12 εκατ. ευρώ βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Σεισμός, Συρία,

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεσή της να παράσχει 12 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια) σε επείγουσα βοήθεια στον απόηχο του πρόσφατου σεισμού στη Συρία, δήλωσε αξιωματούχος.

Η βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω ενός συνδυασμού μη κυβερνητικών οργανώσεων και των Ηνωμένων Εθνών και θα φτάσει σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Την ανακοίνωση έκανε ο Φρανσουά Ντελμάς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, όπως επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο οποίος συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, η χώρα εδαφικά είναι διαμελισμένη μεταξύ της κυβέρνησης, των τζιχαντιστών, κάποιων ανταρτών και των κουρδικών Αρχών.

Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και την ισλαμιστική φιλοτουρκική αντιπολίτευση.

Πολλά από τα θύματα της καταστροφής κατοικούν στην Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της ισλαμιστικής-τζιχαντιστικής αντιπολίτευσης στη Συρία.

Αυτό έχει δυσκολέψει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της ενιαίας συνοριακής διέλευσης με την Τουρκία.

Ο Ντελμάς σημείωσε ότι η βοήθεια από τη Γαλλία θα περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την παροχή διασυνοριακής βοήθειας στη βορειοδυτική Συρία.

Άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε γαλλικές και διεθνείς ΜΚΟ που εργάζονται για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στους τομείς της υγείας, της στέγασης, του νερού, της υγιεινής και της υγιεινής.

Τα τελευταία δύο εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται υπό εξέταση για την παροχή επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας.

Λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και της κακομεταχείρισης αμάχων από την κυβέρνηση της Δαμασκού, τα δυτικά έθνη απέφυγαν από οποιαδήποτε συναλλαγή με το καθεστώς.

Ο Γάλλος εκπρόσωπος τόνισε ότι η βοήθεια προς τη Συρία δεν θα αλλάξει την πολιτική προσέγγιση της Γαλλίας έναντι του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ότι το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Σχετικά άρθρα