Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρούσμα Έμπολα και στη Νέα Υόρκη

Κρούσμα Έμπολα και στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Έμπολα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μανχάταν, Μπιλ ντε Μπλάζιο, Νέα Υόρκη,

Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα έκανε την εμφάνισή του στην Νέα Υόρκη, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της πόλης.

Πρόκειται για τον γιατρό Γρεγκ Σπένσερ, που ταξίδεψε πρόσφατα στη Γουινέα, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα της θανατηφόρου νόσου και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ότι πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.

Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε, επίσης, ότι οι κάτοικοι της πόλης είναι ασφαλείς από τον Eμπολα, αν και αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως ο γιατρός είχε σε μετρό και ταξί και είχε επισκεφθεί μια αίθουσα μπόουλινγκ στην περίοδο αφότου επέστρεψε από τη Γουινέα και μέχρι που εμφάνισε τα συμπτώματα.

Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται όσο διάστημα ο ασθενής δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Δύο φίλοι και η μνηστή του γιατρού έχουν τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Μέρι Τράβις Μπάσετ. Η μνηστή του Σπένσερ βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου, όπου νοσηλεύεται σε απομόνωση και ο Σπένσερ.

Το διαμέρισμα του Σπένσερ στη συνοικία Χάρλεμ του Μανχάταν έχει αποκλεισθεί, δήλωσε η επίτροπος.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε στην είδηση για το κρούσμα του Έμπολα μετά την ανακοίνωσή της αργά χθες, Πέμπτη. Ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση 9 μονάδων ή 0,45% ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ.

Πρόκειται για το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις ΗΠΑ και το πρώτο στην αμερικάνικη μεγαλούπολη

Σχετικά άρθρα