Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία: Τρεις ημέρες άταφοι Ιρακινοί πρόσφυγες με πρησμένα πτώματα

Σεισμός Τουρκία: Τρεις ημέρες άταφοι Ιρακινοί πρόσφυγες με πρησμένα πτώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μοσούλη, Πρόσφυγες, Σεισμός, Τουρκία,

Έξι χρόνια μετά τη φυγή από τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μια Ιρακινή πρόσφυγας στην Τουρκία βρέθηκε να θρηνεί για την απώλεια επτά μελών της οικογένειάς της από τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας.

Η Ρεχάμπ Ταλάλ και η οικογένειά της εγκατέλειψαν τη Μοσούλη πριν έξι χρόνια αναζητώντας ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία.

Ο ισχυρός σεισμός της Δευτέρας έπληξε την περιοχή όπου ζούσαν οι γονείς της και άλλα μέλη της οικογένειάς της στη νοτιοανατολική κυρίως κουρδική τουρκική επαρχία της Αντιαμάν.

Από τον σεισμό κατέρρευσε το σπίτι τους και χάθηκαν επτά από την 13μελή οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους μιας εβδομάδας.

Αναζητώντας απεγνωσμένα πληροφορίες, η Ταλάλ ταξίδεψε αμέσως στην πληγείσα περιοχή, αλλά αντιμετώπισε ένα καταστροφικό θέαμα.

«Δεν μπορούσα να βρω το κτίριο», είπε τηλεφωνικά στο Reuters.

«Ολόκληρη η περιοχή ισοπεδώθηκε».

Επτά μέλη της οικογένειας της Ταλάλ, μεταξύ των οποίων ο πατέρας, τα δύο αδέρφια της και τέσσερα ανίψια, σκοτώθηκαν στην καταστροφή.

Τρεις μέρες μετά τον σεισμό, οι σοροί τους ήταν ακόμα στο έδαφος μπροστά από το κτίριο που κατέρρευσε χωρίς κανείς να τα μεταφέρει.

«Τα πτώματα έχουν πρηστεί», επεσήμανε ο Ταλάλ, «είναι η τρίτη μέρα, τα πτώματα είναι στο δρόμο, κανείς δεν τα έχει πάρει. Αν δεν τα θάψουν εδώ, θέλουμε να τα πάμε στο Ιράκ».

Χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες αναζήτησαν ασφάλεια στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ επιχείρησης για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους το 2016.

Η Ταλάλ εξέφρασε την απογοήτευσή της, λέγοντας: «Φύγαμε από το Ιράκ γιατί αναζητούσαμε ειρήνη και ασφάλεια· η αδερφή μου και ο σύζυγός μου σκοτώθηκαν.

»Αντιμετωπίσαμε μια καταστροφή εκεί για να αντιμετωπίσουμε μια άλλη εδώ… φύγαμε από τους πολέμους για να πεθάνουμε σε σεισμό».

Σχετικά άρθρα