Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάι Πέντερσεν (ΟΗΕ) για Συρία: Βοήθεια μακριά από την πολιτική για τους σεισμόπληκτους

Γκάι Πέντερσεν (ΟΗΕ) για Συρία: Βοήθεια μακριά από την πολιτική για τους σεισμόπληκτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σεισμός, Συρία,

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Γκάιρ Πέντερσεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι σεισμόπληκτοι Σύροι, από τον σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου, χρειάζονται «περισσότερο από τα πάντα» όσον αφορά τη βοήθεια, η οποία πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική.

Οι Σύροι πλήττονται πολύ από τον σεισμό, καθώς υποφέρουν ήδη από τις επιπτώσεις του 12χρονου συνεχιζόμενου πολέμου εν μέσω δεινών οικονομικών συνθηκών και έλλειψης απαραίτητων μέσων για τη διαχείριση καταστροφών.

Ο Απεσταλμένος του ΟΗΕ ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικά εμπόδια για την παροχή βοήθειας εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο.

Είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είχαν διαβεβαιωθεί ότι η πρώτη βοήθεια θα περάσει από την Τουρκία στη Συρία την Πέμπτη.

Οι περιοχές υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης λαμβάνουν βοήθεια από τον ΟΗΕ μέσω της συνοριακής διέλευσης Μπαμπ αλ Χάουα με την Τουρκία, η οποία ήταν η μόνη διάβαση που κρατήθηκε ανοιχτή για τη βοήθεια του ΟΗΕ βάσει της απόφασης 2533 (2020), ενώ η χρήση των υπόλοιπων περιορίστηκε.

Εν τω μεταξύ, οι περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση λαμβάνουν διεθνή βοήθεια μέσω αεροδρομίων.

Ο Πέντερσεν υποσχέθηκε να παραδώσει βοήθεια σε όλες τις συριακές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 3.583 και τραυμάτισε τουλάχιστον 6.342 άλλους σε μια προσωρινή καταμέτρηση.

Σχετικά άρθρα