Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λαοδικεία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό της Συρίας

Η Λαοδικεία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Σεισμός, Συρία,

Ο πρωθυπουργός της Συρίας, Χουσεΐν Αρνούς, δήλωσε την Τετάρτη ότι τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Λαττάκειας (Λαοδίκεια) στη συριακή ακτή από έναν φονικό σεισμό που έπληξε τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενος από μετασεισμούς που έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά από επίσκεψη στη Λαττάκεια, ο Αρνούς ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής.

Δήλωσε ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξουν το Κυβερνείο της Λαττάκειας κατεστραμμένη περιοχή.

«Ελπίζω ότι η κατάσταση στο Χαλέπι δεν είναι παρόμοια, αν είναι έτσι δεν θα κρύψουμε την αλήθεια.

»Όλες οι χώρες του κόσμου είναι επιρρεπείς σε καταστροφές όπως αυτή και ζητούν από τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτές τις καταστάσεις», πρόσθεσε.

Κατεστραμμένη περιοχή είναι μια γεωγραφική περιοχή που υφίσταται φυσική καταστροφή όπως τυφώνες, σεισμοί, πλημμύρες κ.λπ., ή πλήττεται από τεχνητή καταστροφή ή ως αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους όπως η πυρηνική ακτινοβολία.

Η περιοχή κηρύσσεται κατεστραμμένη όταν η καταστροφή διαταράσσει την κανονική πορεία της ζωής με ανθρώπινες απώλειες, ζημιές σε υποδομές και αδυναμία του κράτους να παράσχει στον πληθυσμό βασικές απαιτήσεις ζωής όπως νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τροφή.

Ο Αχμάντ Καναντίλ, επικεφαλής του συμβουλίου της Τζαμπλέχ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι ο απολογισμός του σεισμού στην πόλη Τζαμπλέχ στην ύπαιθρο της Λαττάκειας έφτασε τους 254 νεκρούς και 171 τραυματίες την Τετάρτη.

Ο Καναντίλ πρόσθεσε ότι μια επιτροπή μηχανικών από τον δήμο Τζαμπλέχ αποκάλυψε ότι υπήρχαν πέντε κτίρια σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων Water and Finance και ότι πρέπει να εκκενωθούν αμέσως λόγω ζημιών και ρωγμών στους πυλώνες των κτιρίων.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, ο απολογισμός του σεισμού στο Περιφέρεια Λατάκειας έφτασε τους 506 νεκρούς και 792 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των κτιρίων που κατέρρευσαν ανήλθε στα 102, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Λαττάκειας.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εκτός από την εκκαθάριση των ερειπίων στις πληγείσες περιοχές στη Λαττάκεια.

Την Πέμπτη, ένα τοπικό δίκτυο ανέφερε ότι οκτώ πτώματα θυμάτων του σεισμού ανασύρθηκαν από ένα κτίριο που κατέρρευσε στη συνοικία Αλ Ραμλ Αλ Τζανουμπί στη Λαττάκεια.

Καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται, οι Λαττακιώτες, φοβούμενοι την κατάρρευση κτιρίων, μένουν έξω από τα σπίτια τους με δριμύ κρύο.

Σχετικά άρθρα