Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία: Τουρκοκυπριακή ομάδα θάφτηκε κάτω από συντρίμμια ξενοδοχείου

Σεισμός Τουρκία: Τουρκοκυπριακή ομάδα θάφτηκε κάτω από συντρίμμια ξενοδοχείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλεϊ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Σεισμός, Τουρκία,

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή «Κίμπρις Ποστασί», μιλώντας στον τουρκικό Τύπο από το Αντίγιαμαν όπου βρίσκεται, ο αποσχιστής ψευδοϋπουργός «εθνικής παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για την διάσωση των μελών τουρκοκυπριακής ομάδας βόλεϊ (πετοσφαίρισης) που εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου στην τουρκική πόλη Αντίγιαμαν.

Όπως γράφει η «Κίμπρις Ποστασί», μιλώντας στον τουρκικό Τύπο από το Αντίγιαμαν όπου βρίσκεται, ο Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι 32 μέλη της αποστολής της τουρκοκυπριακής ομάδας παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, ενώ είπε ότι πολλοί άνθρωποι θα ταφούν μετά από εξετάσεις DNA.

Αναφέροντας ότι τα συντρίμμια είναι πολύ βαριά και θα χρειαστούν μέρες για να απομακρυνθούν, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι στόχος είναι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια εντός 1-2 ημερών.

Δεν έχει τέλος το δράμα για την τουρκοκυπριακή ομάδα που βρισκόταν στην Τουρκία και η οποία καταπλακώθηκε από το ξενοδοχείο που διέμενε, όταν αυτό κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, καθώς νωρίς το πρωί ανασύρθηκε από τα συντρίμμια παιδί, το οποίο ήταν μέλος της ομάδας από την Αμμόχωστο.

Σημειώνεται ότι από το σημείο έχουν, μέχρι στιγμής, ανασυρθεί είκοσι τρεις σοροί, εκ των οποίων δύο δάσκαλοι της ομάδας και ένα παιδί που εντοπίστηκε τα ξημερώματα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο «δήμαρχος» στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανακοίνωσε την αναχώρησή του από τα κατεχόμενα με μια ομάδα 33 ατόμων η οποία μεταφέρει βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία, με προορισμό το λιμάνι της Μερσίνης.

Σχετικά άρθρα