Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Συρία: Χωρίς πόσιμο νερό και ψωμί γειτονιές στο Χαλέπι

Σεισμός Συρία: Χωρίς πόσιμο νερό και ψωμί γειτονιές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωμιοί της Αντιοχείας, Σεισμός, Συρία, Χαλέπι,

Πηγή στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία δήλωσε την Τετάρτη ότι το δίκτυο ύδρευσης στις διάφορες ανατολικές γειτονιές της πόλης του Χαλεπίου υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα του σεισμού, που οδήγησε στη διακοπή της άντλησης νερού σε αυτές τις γειτονιές.

Σε αποκλειστική δήλωση στην ιστοσελίδα North Press, η πηγή ανέφερε ότι η κατάρρευση κτιρίων κατοικιών προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης στις ανατολικές γειτονιές.

Ως προς αυτό, ο Αμντουλχαμίντ Καμπάνι, 42, κάτοικος της γειτονιάς Αλ Φερντούς στο Χαλέπι, είπε ότι αναγκάζονται να γεμίζουν μικρά δοχεία από τα σπίτια που έχουν λίγο πόσιμο νερό και μερικές φορές αγοράζουν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Από την άλλη, οι προμηθευτές ψωμιού σε αυτές τις γειτονιές σταμάτησαν να το μοιράζουν στις οικογένειες, εν μέσω κατάστασης φόβου και πανικού που επικράτησε στους κατοίκους λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται κάθε τόσο και της κατάρρευσης νέων κτιρίων.

Τη Δευτέρα στις 4.17 π.μ., η Συρία και η Τουρκία επλήγησαν από σεισμό 7,8 βαθμών Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, και σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες.

Το Χαλέπι είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη Συρία.

Μέχρι στιγμής, 52 κτίρια έχουν καταρρεύσει και ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί, ειδικά από τη στιγμή που τα κτίρια που κατέρρευσαν προκάλεσαν ζημιές σε γειτονικά κτίρια.

Έλληνες στο Χαλέπι

Στο Χαλέπι ζούνε αρκετές χιλιάδες Έλληνες, αραβόφωνοι σήμερα, Μικρασιάτες στην καταγωγή οι περισσότεροι, που κατέφυγαν στη Συρία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Ελλάδα όριζε πρόξενο στο Χαλέπι αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά -αν και γνωρίζουν- δεν αναγνωρίζουν ελληνική μειονότητα ή ελληνικής καταγωγής πληθυσμό στην πόλη.

Σχετικά άρθρα