Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός: Ο Λίβανος άνοιξε λιμάνια, αεροδρόμια κι εναέριο χώρο για να φτάσει βοήθεια στη Συρία

Σεισμός: Ο Λίβανος άνοιξε λιμάνια, αεροδρόμια κι εναέριο χώρο για να φτάσει βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λίβανος, Σεισμός, Συρία,

Η κυβέρνηση του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τρίτη το άνοιγμα του λιβανέζικου εναέριου χώρου και των θαλάσσιων λιμανιών για να διευκολύνει την άφιξη των ομάδων βοήθειας και διάσωσης στη Συρία.

Αυτή η απόφαση ήρθε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα.

Εκατοντάδες πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν και στις δύο χώρες.

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου, Αλί Χαμιέ, δήλωσε στον συριακό ραδιοφωνικό σταθμό Sham FM ότι μετά από διαβούλευση με τον πρωθυπουργό ο εναέριος χώρος θα είναι ανοιχτός.

Ο Χαμιέ επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο της Βηρυτού είναι ανοιχτό σε αεροπλάνα που μεταφέρουν βοήθεια, επιβεβαιώνοντας την απαλλαγή από τέλη και φόρους.

«Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον συριακό λαό», είπε.

«Το αεροδρόμιο μας είναι ανοιχτό για τον συριακό λαό.

»Ο λαός του Λιβάνου θα σταθεί στο πλευρό της Συρίας ακόμα κι αν χρειαστεί να μοιραστούμε τις δυνατότητές μας με τον συριακό λαό που στάθηκε δίπλα σε όλους καθ’ όλη την ιστορία», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια και βοήθεια στη Συρία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Σχετικά άρθρα