Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια στη Β/Δ Συρία – Καμία βοήθεια δεν έφτασε στους τζιχαντιστές

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια στη Β/Δ Συρία – Καμία βοήθεια δεν έφτασε στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Σεισμός, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μέχρι στιγμής, οι περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμιστική-τζιχαντιστική συριακή αντιπολίτευση στη βορειοδυτική Συρία δεν έχουν λάβει υποστήριξη από κανένα μέρος για να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και να ανασύρουν θύματα από κάτω από τα ερείπια μετά τους σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Συρία τη Δευτέρα, είπε μια πηγή από τις ομάδες διάσωσης έκτακτης ανάγκης στην Ιντλίμπ στο North Press την Τρίτη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας χιλιάδες και στις δύο χώρες.

Εκατοντάδες πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν και στις δύο χώρες.

24 ώρες μετά τον σεισμό, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική καθώς εκατοντάδες οικογένειες, μεταξύ των οποίων παιδιά, εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια, πρόσθεσε η πηγή.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει η επιχείρηση διάσωσης, καθώς περισσότερα από 500 κτίρια κατέρρευσαν σε διάφορες περιοχές της βόρειας και δυτικής Συρίας», είπε η πηγή.

Εξήγησε περαιτέρω ότι τα περισσότερα από τα κατεστραμμένα κτίρια αποτελούνται από πολλούς ορόφους, καθώς χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε αυτά.

Η απελευθέρωση των επιζώντων θα απαιτήσει βαρύ εξοπλισμό.

Η πηγή δεν ανέφερε καμία περιφερειακή ή διεθνή υπόσχεση για αποστολή υποστήριξης στις πληγείσες περιοχές.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται για την αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν, κατέληξε η πηγή.

Σχετικά άρθρα