Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοϊλού σε πρέσβη των ΗΠΑ: Πάρτε τα βρωμερά χέρια σας από την Τουρκία

Σοϊλού σε πρέσβη των ΗΠΑ: Πάρτε τα βρωμερά χέρια σας από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντινούπολη, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τζεφ Φλέικ, Τουρκία,

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά των ΗΠΑ με αφορμή το κλείσιμο προξενείων από κάποιες χώρες, ενώ σε εκδήλωση στην Αττάλεια, το μεσημέρι της Παρασκευής, μίλησε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου για τον πρέσβη των ΗΠΑ.

«Κάθε Αμερικανός πρέσβης που φτάνει στην Τουρκία τρέχει να μάθει πώς να κάνει εφικτό ένα πραξικόπημα στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Φλέικ.

«Απευθύνομαι στον πρεσβευτή των ΗΠΑ από εδώ.

»Ξέρω τους δημοσιογράφους που βάλατε να γράφουν άρθρα», πρόσθεσε.

«Πάρτε τα βρωμερά χέρια σας από την Τουρκία. Είμαι πολύ σαφής.

»Ξέρω πολύ καλά πώς θα θέλατε να δημιουργήσετε αλληλοσπαραγμό στην Τουρκία.

»Σβήστε το πλατύ σας χαμόγελο και κρατείστε το μακριά από την Τουρκία».

Ο Σοϊλού συνέχισε κατηγορώντας τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη ότι συντονίζονται σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την ήπειρο.

Οι ΗΠΑ, μαζί με οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, είτε έχουν κλείσει προσωρινά τις πρεσβείες και τα προξενεία τους στην Τουρκία είτε έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες έπειτα από αντιτουρκικές διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και το κάψιμο του Κορανίου.

Χθες οι πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών κλήθηκαν από το τουρκικό ΥΠΕΞ για το κλείσιμο των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενες κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σχετικά άρθρα