Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

230 μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν τον Ιανουάριο σε Συρία και Ιράκ

230 μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν τον Ιανουάριο σε Συρία και Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διεξήγαγε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία τον Ιανουάριο, αιχμαλωτίζοντας σχεδόν 230 μέλη της οργάνωσης.

«Αυτές οι επιχειρήσεις υποβάθμισαν το Ισλαμικό Κράτος και απομάκρυναν πολλούς ανώτερους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένου του Εμίρη της Ράκα και ενός επαρχιακού στελέχους μέσων ενημέρωσης και ασφάλειας της Συρίας.

»Αυτές οι επιτυχημένες επιχειρήσεις αποτελούν μέρος της αποστολής για τη διασφάλιση της διαρκούς ήττας του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε μια επίσημη ανακοίνωση.

«Ενώ οι προσπάθειές μας έχουν υποβαθμίσει το Ισλαμικό Κράτος, η ποταπή ιδεολογία της οργάνωσης παραμένει απεριόριστη», δήλωσε ο στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

«Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.

»Ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τους εταίρους μας».

Ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία της CENTCOM πραγματοποίησε 33 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στο Ιράκ, όπου «29 στελέχη του ISIS συνελήφθησαν», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι εννέα μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν.

«Αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν υπό την εξουσία του διοικητή της CENTCOM που διατηρεί την εξουσία για επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και υπό τη διοίκηση της Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR).

»Δεν τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν δυνάμεις των ΗΠΑ σε αυτές τις επιχειρήσεις.

»Οι τοπικοί μας εταίροι -οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και οι Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας- διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε αυτόν τον αγώνα».

«Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κουρίλα.

«Εν τω μεταξύ, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δίνουν επιθετικά τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ».

«Επαινούμε την ικανότητα, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση των δυνάμεων μας στο Ιράκ, τη Συρία και τους εταίρους του Συνασπισμού», δήλωσε ο υποστράτηγος Μάθιου ΜακΦάρλεϊν, διοικητής της CJTF-OIR.

«Οι αταλάντευτες προσπάθειές τους διατηρούν σταθερή πίεση στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

»Οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη διασφάλιση της διαρκούς ήττας του Ισλαμικού Κράτους για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

Στη Συρία, διεξήχθησαν «10 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις», με αποτέλεσμα να συλληφθούν «198 μέλη του Ισλαμικού Κράτους» και να σκοτωθούν δύο, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα