Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρανοί Φρουροί και οι μισθοφόροι τους συνέλαβαν Σύρους παραστρατιωτικούς κατηγορούμενους για «ρουφιάνους» των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Οι Ιρανοί Φρουροί και οι μισθοφόροι τους συνέλαβαν Σύρους παραστρατιωτικούς κατηγορούμενους για «ρουφιάνους» των ΗΠΑ και του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μαγιαντίν, Αλ Μπουκαμάλ, Ιράν, Ισραήλ, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χεζμπολάχ,

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και η λιβανική Χεζμπολάχ συνέλαβαν 11 Σύρους μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Αλ Μπουκαμάλ και στην Αλ Μαγιαντίν, πόλεις υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος και των ιρανικών πολιτοφυλακών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι οι συλλήψεις οφείλονται σε κατηγορίες για επικοινωνία με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το Παρατηρητήριο ισχυρίστηκε ότι οι ιρανικές πολιτοφυλακές και η Χεζμπολάχ έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους Σύρους πιστούς τους και υποψιαζόταν ότι παρείχαν στον Συνασπισμό πληροφορίες σχετικά με κινήσεις και τοποθεσίες.

Ανέφερε ότι μια αντιπροσωπεία ανώτατων διοικητών και μονάδων έρευνας, με επικεφαλής τον αξιωματικό ασφαλείας των ιρανικών πολιτοφυλακών στη Συρία, μετέβη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ (ανατολική Συρία).

Αναφορές ανέφεραν ότι οι Ιρανοί ηγέτες σκοπεύουν να αντικαταστήσουν και τους διοικητές που είναι υπεύθυνοι για το συνοριακό πέρασμα της Συρίας με το Ιράκ, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να είναι μεταξύ τους πράκτορες του Ισραήλ ή του Διεθνούς Συνασπισμού.

Οι πολιτοφύλακες των IRGC άρχισαν να εκκενώνουν πολλά από τα στρατιωτικά τους αρχηγεία στην Αλ Μπουκαμάλ, εν μέσω κατάστασης συναγερμού μεταξύ των μελών της πολιτοφυλακής και ανάπτυξής τους στους δρόμους.

Επίσης, οι περιοχές υπό τον έλεγχο των ιρανικών πολιτοφυλακών στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και κοντά στη Δαμασκό βρίσκονται σε συναγερμό ασφαλείας και οι πολιτοφυλακές απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει το κύριο στρατιωτικό αρχηγείο τους.

Εκκένωσαν πολλά κτίρια κατοικιών στα οποία κατοικούσαν μέλη πολιτοφυλακής και οπλαρχηγοί.

Οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι εστάλησαν ενισχύσεις ασφαλείας στα αρχηγεία των ιρανικών πολιτοφυλακών και της Χεζμπολάχ.

Οι ιρανικές πολιτοφυλακές φοβούνται παραβιάσεις της ασφάλειας που μπορεί να επηρεάσουν τις στρατιωτικές τοποθεσίες, τα αρχηγεία και τις αποθήκες όπλων της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, 11 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν, σε λιγότερο από 24 ώρες, φορτηγά που κινούνταν στην ανατολική Συρία, τα οποία είχαν διαδοχικά διέλθει από την ιρακινή πλευρά.

Η συνοριακή περιοχή μεταξύ της ανατολικής Συρίας και του Ιράκ είναι μια από τις πιο εξέχουσες περιοχές επιρροής του Ιράν και των πιστών του μισθοφορικών-παραστρατιωτικών μονάδων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των σιιτικών ιρακινών φατριών.

Φορτηγά που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά από το Ιράν όπως και αποθήκες και άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες έχουν υποστεί αεροπορικές επιδρομές, για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι ΗΠΑ, ενώ άλλες αποδόθηκαν στο Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα