Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος επιδιώκει να προμηθεύσει φυσικό αέριο τον Λίβανο μέσω Συρίας

Η Αίγυπτος επιδιώκει να προμηθεύσει φυσικό αέριο τον Λίβανο μέσω Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αίγυπτος, Ενέργεια, Λίβανος, Συρία, Φυσικό Αέριο,

Η Αίγυπτος επιδιώκει να απαλλαγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ αναφορικά με το καθεστώς Άσαντ στη Συρία προκειμένου να μπορέσει να προμηθεύσει τον Λίβανο με φυσικό αέριο μέσω αγωγού που διέρχεται από το συριακό έδαφος, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος την Τρίτη.

Στις 21 Ιουνίου, ο Λίβανος, η Συρία και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία στη Βηρυτό που ορίζει ότι η Αίγυπτος θα προμηθεύει στον λιβανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Ντέιρ Αμάρ 650 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας τον αραβικό αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος διέρχεται από τη Συρία και την Ιορδανία.

Το σχέδιο θα μπορούσε να προσθέσει έως και 700 μεγαβάτ στο ερειπωμένο δίκτυο του Λιβάνου.

Εν μέσω νομισματικής κρίσης και δυσβάσταχτων τιμών καυσίμων, τα σπίτια του Λιβάνου έχουν τα περισσότερα σκοτεινιάσει από πέρυσι.

Ωστόσο, το σχέδιο δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η συμφωνία μπορεί να επιφέρει αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούν οποιαδήποτε συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό.

«Θέλουμε κάτι ακριβές», λένε οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

«Οι ανησυχίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι μόνο σε πολιτική βάση αλλά και σε νομική βάση», πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα