Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται οι ανησυχίες για χτύπημα σε δυτικούς στόχους στην Τουρκία

Αυξάνονται οι ανησυχίες για χτύπημα σε δυτικούς στόχους στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Ολλανδική Πρεσβεία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αυξάνονται οι ανησυχίες της Δύσης για «χτύπημα» σε δυτικούς στόχους στην Τουρκία –και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη– μετά τα πρόσφατα γεγονότα καψίματος του κορανίου από διαδηλωτές σε Σουηδία, Δανία και Ολλανδία.

Την Τετάρτη έκλεισε για όλη την ημέρα το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη ενώ νωρίτερα το προσωρινό κλείσιμο του προξενείου της στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε και η Ολλανδία, μετά από απειλές που δέχθηκε η διπλωματική αποστολή.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Το υπουργείο ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Την αποφυγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Τουρκία συστήνει το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου σε επισήμανση του στη σελίδα:

«Ταξιδεύοντας στην Τουρκία: Ταξιδιωτικές οδηγίες», με την υποσημείωση «Ασφάλεια».

Ειδικότερα, αναφέρει: «Αποφύγετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να είστε σε εγρήγορση λόγω του κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης (μέρη όπου συχνάζουν Δυτικοί, χώροι λατρείας κ.λπ.)».

Η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν την Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδίδοντας και σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για την «πιθανότητα ρατσιστικών επιθέσεων».

Σχετικά άρθρα