Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρις Βαν Χόλεν: Ο Μπάιντεν «απώθησε αθόρυβα αλλά δυναμικά» μια νέα τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

Κρις Βαν Χόλεν: Ο Μπάιντεν «απώθησε αθόρυβα αλλά δυναμικά» μια νέα τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κρις Βαν Χόλεν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν δήλωσε την Τρίτη ότι ο Μπάιντεν «απώθησε αθόρυβα αλλά δυναμικά» μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Ο Βαν Χόλεν, οι δηλώσεις του οποίου έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Al-Monitor στην Ουάσιγκτον, είπε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει ακόμη πιο σκληρή στάση από αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ εάν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του.

Στις 20 Νοεμβρίου, η Τουρκία ξεκίνησε μια ανελέητη αεροπορική εκστρατεία εναντίον πολλών περιοχών που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία, καταστρέφοντας ζωτικές υποδομές και σκοτώνοντας αμάχους.

Οι επιθέσεις έγιναν μετά από βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου για την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις SDF, οι οποίες αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει μία νέα διασυνοριακή εισβολή, αλλά οι απειλές του αντιμετωπίστηκαν με την απόρριψη των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο γερουσιαστής είπε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξουν συνέπειες όσον αφορά την κοινή δράση ΗΠΑ-Ευρώπης», σε περίπτωση οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης.

Καθώς πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές, που θα γίνουν στις 14 Μαΐου, ο Ερντογάν προσπαθεί να ενισχύσει τη λαϊκή του υποστήριξη με όλα τα δυνατά μέσα υπό το πρίσμα του πληθωρισμού και της κατάρρευσης της τουρκικής λίρας.

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν κατέστρεψε την Τουρκία πολύ άσχημα, και το βλέπουμε επίσης καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές που ζήτησε για τα μέσα Μαΐου», είπε ο Βαν Χόλεν.

Σχετικά άρθρα