Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουλέμπα: Η Ουκρανία αναμένει 120-140 άρματα μάχης από Δυτικές χώρες

Κουλέμπα: Η Ουκρανία αναμένει 120-140 άρματα μάχης από Δυτικές χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Ντμίτρο Κουλέμπα, Ουκρανία,

Η Ουκρανία θα παραλάβει «από 120 έως 140» βαρέα άρματα μάχης από τους Δυτικούς συμμάχους της στο «πρώτο κύμα» του εφοδιασμού της από 12 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Το Κίεβο έλαβε τις προηγούμενες ημέρες τη δέσμευση πολλών δυτικών χωρών ότι θα στείλουν άρματα για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να απωθήσουν τη ρωσική εισβολή.

«Ο συνασπισμός των αρμάτων τώρα έχει 12 μέλη.

»Μπορώ να αναφέρω ότι στο πρώτο κύμα των παραδόσεων οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν 120-140 δυτικά άρματα» είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε.

Όπως είπε, πρόκειται για γερμανικά άρματα Leopard 2, για τα βρετανικά Challenger 2 και για τα αμερικανικά M1 Abrams. Το Κίεβο υπολογίζει επίσης ότι θα εφοδιαστεί με γαλλικά άρματα Leclerc.

Ο Κουλέμπα δεν έδωσε κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων.

Θα χρειαστεί επίσης κάποιος χρόνος για να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί στρατιώτες στη χρήση αυτών των αρμάτων.

Σημείωσε ότι η χώρα του εργάζεται παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει άρματα και από άλλες χώρες, σε αυτήν την κρίσιμη φάση του πολέμου.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, τόσο για να διευρύνουμε τον συνασπισμό των αρμάτων (σ.σ. τον αριθμό των χωρών) όσο και για να αυξήσουμε τη συμβολή εκείνων που έχουν ήδη δεσμευτεί να μας δώσουν», είπε.

Το Κίεβο σχεδιάζει μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να απελευθερώσει εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν ωστόσο τις ουκρανικές αρχές να αναβάλουν αυτά τα σχέδια μέχρι να αφιχθεί η δυτική στρατιωτική βοήθεια.

Η Ουκρανία ανησυχεί όμως ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει τη δική της αντεπίθεση εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών.

Σχετικά άρθρα