Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία σκέφτεται νέα επιστράτευση

Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία σκέφτεται νέα επιστράτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικές Αρχές πιθανότατα σκέφτονται έναν ακόμη γύρο στρατολόγησης στο πλαίσιο της «μερικής επιστράτευσης».

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία ενημέρωση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, αναφέρει η Ukrinform.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στις 22 Ιανουαρίου, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι Ρώσοι συνοριοφύλακες εμπόδισαν τους Κιργίζους μετανάστες εργάτες με διπλά διαβατήρια να φύγουν από τη Ρωσία, λέγοντας στους άνδρες ότι τα ονόματά τους ήταν σε λίστες επιστράτευσης.

Επιπλέον, στις 23 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το διάταγμα για τη «μερική επιστράτευση» παραμένει σε ισχύ, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σταθερή λειτουργία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι παρατηρητές αμφισβήτησαν γιατί το μέτρο δεν είχε επισήμως ακυρωθεί.

«Η ρωσική ηγεσία είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να αναζητά τρόπους για να καλύψει τον υψηλό αριθμό προσωπικού που απαιτείται για να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε μελλοντική μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την εσωτερική διαφωνία», ανέφεραν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η Ukrinform, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν προηγουμένως ότι οι πρωτοβουλίες των ρωσικών Αρχών να εφαρμόσουν προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης για μαθητές και μαθητές στη ρωσική δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση μαρτυρούν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση όλων των τομέων της ζωής στη Ρωσία και στοχεύουν στη δημιουργία ενώσεων με η Σοβιετική Ένωση.

Σχετικά άρθρα