Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πεντάγωνο «πιέζεται αθόρυβα» για να δοθούν F-16 στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Συμμάχους

Το Πεντάγωνο «πιέζεται αθόρυβα» για να δοθούν F-16 στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Συμμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία,

Μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματούχων πιέζει αθόρυβα το Πεντάγωνο να εγκρίνει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα να αμυνθεί στις επιθέσεις ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αυτό αναφέρει το Politico, το οποίο αναφέρεται σε τρία άτομα με γνώση των συζητήσεων.

«Δεν νομίζω ότι είμαστε αντίθετοι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας για τα F-16, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το πρόσωπο τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Πεντάγωνο επικεντρώνεται στο να στείλει στο Κίεβο τις δυνατότητες που χρειάζεται για την άμεση μάχη.

Το Κίεβο έχει ανανεώσει το αίτημά του για σύγχρονα μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, με έναν κορυφαίο σύμβουλο του υπουργού Άμυνας της χώρας να λέει στα μέσα ενημέρωσης ότι αξιωματούχοι θα πιέσουν για μαχητικά τζετ από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα άλλο άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου είπε ότι μπορεί να χρειαστούν «εβδομάδες» για να λάβουν οι ΗΠΑ μια απόφαση σχετικά με τις αποστολές των δικών τους τζετ και να εγκρίνουν την επανεξαγωγή των F-16 από άλλες χώρες.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη «πολύ προσεκτικά» με το Κίεβο και τους συμμάχους τους.

Σχετικά άρθρα