Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην Κονσταντίνοφκα

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην Κονσταντίνοφκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 14 από ρωσικό πλήγμα στην Κονσταντίνοφκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, οι Ρώσοι πυροβόλησαν σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές σε τετραώροφα κτίρια, σε ξενοδοχείο, σε χώρους στάθμευσης και οχήματα.

«Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, προτού αναθεωρήσει αργότερα προς τα πάνω τον απολογισμό και κάνει λόγο για 14 τραυματίες.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι επί τόπου οι διασώστες και η αστυνομία «τεκμηρίωναν προσεκτικά άλλο ένα έγκλημα των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις στην Κονσταντίνοφκα, με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Μόσχα προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, την οποία έχει ήδη ανακηρύξει ως αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας.

Το Κίεβο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενέτειναν τις επιθέσεις τους στα ανατολικά, κυρίως στις πόλεις Βούλενταρ και Μπαχμούτ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Σχετικά άρθρα