Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Επίφοβος ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με μαχητικά αεροσκάφη

FAZ: Επίφοβος ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με μαχητικά αεροσκάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Αεροσκάφος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίεβο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία,

Μετά από αίτημα του Κιέβου, τα ανατολικά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ εξετάζουν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και με μαχητικά αεροσκάφη. Τόσο η Γαλλία, όσο και οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας τέτοιας κίνησης.

Σε συνέντευξη του στη Süddeutsche Zeitung, πάντως, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε πως «κάτι τέτοιο αποκλείεται, καθώς τα πολεμικά αεροσκάφη είναι πολύ πιο πολύπλοκα συστήματα από τα άρματα μάχης και έχουν πολύ διαφορετικό βεληνεκές και ισχύ πυρός.

»Θα επιχειρούσαμε να εισέλθουμε σε διαστάσεις που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους προς το παρόν».

«Ένα χαρακτηριστικό των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία κατά τους πρώτους μήνες ήταν ότι πρώτα αναμενόταν να εξεταστεί επίδραση των νέων συστημάτων.

»Από στρατιωτική άποψη, αυτό ήταν λογικό, όμως δεν μειώνει τον πολυδιαφημισμένο κίνδυνο κλιμάκωσης», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Το πρόβλημα προκύπτει, φυσικά, και με όλα τα άλλα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της πολεμικής ισχύος της Ουκρανίας.

»Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κίεβο απαιτεί τώρα μαχητικά αεροσκάφη.

»Μια χώρα που δέχεται εισβολή θέλει ό,τι μπορεί να τη βοηθήσει στο πεδίο της μάχης.

»Παρ’ όλα αυτά, η Δύση θα πρέπει πρώτα να παρατηρήσει τι επίδραση θα έχουν οι παραδόσεις αρμάτων μάχης στο μέτωπο.

»Οι αναμενόμενες επιθέσεις στις οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν δεν έχουν καν αρχίσει.

»Δεν μπορεί κανείς να ευθυγραμμίσει τη δυτική στρατηγική μόνο με τα συμφέροντα της Ουκρανίας» καταλήγει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Σχετικά άρθρα