Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF συνέλαβαν 10 υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα

Οι SDF συνέλαβαν 10 υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν το Σάββατο τη σύλληψη τουλάχιστον δέκα ατόμων που θεωρούνται ύποπτα ότι συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Ράκα της Συρίας.

«Σε μια στρατιωτική επιχείρηση σε συνεργασία με τις δυνάμεις του συνασπισμού [υπό την ηγεσία των ΗΠΑ], αιχμαλωτίσαμε δέκα ύποπτους του Ισλαμικού Κράτους», ανέφεραν σε σημερινή δήλωσή τους οι SDF.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσε την έκθεση και σημείωσε ότι οι SDF κατέσχεσαν επίσης έναν αριθμό όπλων και πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πρόσφατα για τη σύλληψη μελών του Ισλαμικού Κράτους και τον εντοπισμό όσων τους βοηθούν και τους υποκινούν στις τρομοκρατικές τους επιθέσεις εναντίον της χώρας.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και ύποπτα μέλη έχουν συλληφθεί από την έναρξη της επιχείρησης.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, χρόνια μετά την ήττα του από τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό.

Σχετικά άρθρα