Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστικές επιθέσεις σε άμαχους Ισραηλινούς κλιμακώνουν την ένταση στη Μέση Ανατολή

Οι ισλαμιστικές επιθέσεις σε άμαχους Ισραηλινούς κλιμακώνουν την ένταση στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωνα την χθεσινή επίθεση ενόπλου -ισλαμιστή Παλαιστίνιου σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ– έξω από συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με 7 νεκρούς.

Σήμερα Σάββατο, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πιθανολογούμενη επίθεση με πυρά κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ και μετέδωσε ο Στρατιωτικός Ραδιοσταθμός του Ισραήλ.

Χθες Παρασκευή, μετά την αιματηρή επίθεση, Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας πανηγυρίζοντας και καίγοντας σημαίες του Ισραήλ (κεντρική φωτογραφία).

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το μακελειό ενώ η επίθεση, την οποία η Αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατικό συμβάν», εγείρει φόβους για κλιμάκωση της βίας, έπειτα από πολλούς μήνες έντασης στη Δυτική Όχθη.

Σήμερα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 42 άτομα.

«Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Χεζμπολάχ -η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν- εξήρε το Σάββατο την επίθεση που πραγματοποίησε ο Παλαιστίνιος ένοπλος.

Σχετικά άρθρα