Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πριγκόζιν ζητά να διώκονται όσοι «δυσφημούν» τους μισθοφόρους της Βάγκνερ

Ο Πριγκόζιν ζητά να διώκονται όσοι «δυσφημούν» τους μισθοφόρους της Βάγκνερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο να απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν αρνητικά ρεπορτάζ για τους άνδρες του, τροποποιώντας τον ποινικό κώδικα ώστε η «δυσφήμιση» των μισθοφόρων του να τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν υπέβαλε αυτό το αίτημα με επιστολή του προς τον Βιατσεσλάβ Βολόντιν, τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή).

Το γραφείο Τύπου του Πριγκόζιν έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή την Τρίτη.

Ο Βολόντιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ήδη συνηγορούσε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα ώστε οι Αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό και προσβάλλουν δημοσίως τη Ρωσία και τις ένοπλες δυνάμεις της.

Ο Πριγκόζιν στην επιστολή του κατηγορεί «ορισμένα μέσα ενημέρωσης, μπλόγκερ και κανάλια στο Telegram» ότι δυσφημούν τους άνδρες του, περιλαμβανομένων και των πρώην καταδίκων που στρατολόγησε από φυλακές, παρουσιάζοντάς τους ως «κακούς και εγκληματίες».

Πρόκειται για μια αναφορά στο γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποκαλυφθεί το εγκληματικό ή σκοτεινό παρελθόν ορισμένων από αυτούς.

Οι κατάδικοι δέχτηκαν την προσφορά του να πολεμήσουν στην Ουκρανία για έξι μήνες και, αν επιζήσουν, θα τους δοθεί χάρη, ακόμη και αν αρχικά είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Πριγκόζιν ζητά από το κοινοβούλιο να ποινικοποιηθεί η συκοφάντηση των ανδρών του και να απαγορευθεί η αποκάλυψη του εγκληματικού παρελθόντος τους.

«Επί της ουσίας, οι άνθρωποι που βρίσκονται στα πιο επικίνδυνα σημεία της πρώτης γραμμής και διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους και πεθαίνουν για την πατρίδα, παρουσιάζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, τους στερούν το δικαίωμα να εξιλεωθούν για τα αδικήματά τους και συνειδητά υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους», γράφει σε αυτό το κείμενο.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ο επικεφαλής του φιλοκυβερνητικού κόμματος Δίκαιη Ρωσία επέκρινε δύο ρωσικές περιφέρειας που αρνήθηκαν να θάψουν με στρατιωτικές τιμές μαχητές της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

«Αυτές οι αποφάσεις είναι ανήθικες, δεν μπορείτε να κρίνετε τι έκανε ένας άνθρωπος στο παρελθόν.

»Ιδίως αν ο άνθρωπος αυτός πέθανε με το όπλο στα χέρια, υπερασπιζόμενος τη μητέρα πατρίδα μας», σχολίασε.

Σχετικά άρθρα