Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το Κοράνι

Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το Κοράνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ισλάμ, Κοράνι, Μουσουλμάνοι, Ολλανδική Πρεσβεία, Τουρκία,

Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη την Τρίτη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από διαδήλωση που έγινε την Κυριακή στην Χάγη, κατά την οποία μετέχοντες έσκισαν το Κοράνι, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη στο υπουργείο μας και καταδικάσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για αυτήν την αποτρόπαια και απεχθή πράξη και αξιώσαμε η Ολλανδία να μην επιτρέπει τέτοιες προκλητικές ενέργειες», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Απεχθής πράξη»

«Αυτή η απεχθής πράξη, η οποία έγινε αυτήν τη φορά στην Ολλανδία μετά τη Σουηδία, προσβάλλοντας τις ιερές μας αξίες και εμπεριέχοντας ένα έγκλημα μίσους, είναι σαφής δήλωση ότι η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία δεν γνωρίζουν όρια στην Ευρώπη», υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα είχε εκφράσει την οργή της και για διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ένας διαδηλωτής έκαψε το Κοράνι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι μετά το περιστατικό, η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει υποστήριξη από την Τουρκία» για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Οργή Ερντογάν

«Το ζήτημα που ξεκινάει με την αίτηση της Σουηδίας ολοκληρώνεται με το κάψιμο του κορανίου.

»Η άσχημη αυτή ενέργεια στη Σουηδία αποτελεί προσβολή για τους Μουσουλμάνους.

»Υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας σας, έγινε κάτι τόσο ανήθικο και ντροπιαστικό», είπε χθες, ο Τούρκος πρόεδρος μην μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με κάτι που θεωρείται ιερό για τους Μουσουλμάνους και άλλες θρησκείες.

»Θα αφήσετε τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν ανεξέλεγκτες στους δρόμους σας και μετά περιμένετε την υποστήριξή μας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ.

»Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Μην περιμένετε καμία υποστήριξη στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα