Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Ποτάνιν-Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Εξαιτίας των κυρώσεων στραφήκαμε σε φιλικές χώρες, όπως η Τουρκία

Βλ. Ποτάνιν-Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Εξαιτίας των κυρώσεων στραφήκαμε σε φιλικές χώρες, όπως η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Κίνα, Μαρόκο, Ολιγάρχες, Πλούσιοι και Διάσημοι, Ρωσία, Τουρκία,

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Βλάντιμιρ Ποτάνιν, το αφεντικό της εταιρείας Nornickel, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας, είπε ότι επανεξέτασαν τη στρατηγική τους λόγω των δυτικών κυρώσεων και δημιούργησαν στενότερες σχέσεις με χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία και το Μαρόκο.

Ο Ποτάνιν, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλύτερος μέτοχος του κολοσσού εξόρυξης Nornickel, κατέχει το 36% της εταιρείας Nornickel μέσω της συμμετοχής του στην Interros.

Ο Ποτάνιν είπε ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου και εξευγενισμένου νικελίου στον κόσμο έχει πληγεί από τις «εντελώς καταστροφικές» κυρώσεις λόγω των επιπτώσεών τους στις αλυσίδες logistics, στα συστήματα πληρωμών και στην ικανότητα αγοράς νέου εξοπλισμού.

Ο Ποτάνιν δήλωσε ότι τα σχέδια της Nornickel να επεκταθεί σε άλλες αγορές διακόπηκαν και ότι έπρεπε να επικεντρώσει την επενδυτική της πολιτική στη Ρωσία και σε χώρες «φιλικές προς τη Ρωσία», όπως «το Μαρόκο και άλλες αραβικές χώρες…».

Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, ο Ποτάνιν επανέλαβε την άποψή του ότι η Ρωσία δεν έπρεπε να απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις με κατάσχεση ή απαλλοτρίωση δυτικών περιουσιακών στοιχείων.

«Εάν κάποιες εταιρείες εγκαταλείψουν τη χώρα μας, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να δοθεί η ευκαιρία στην επενδυτική κοινότητα να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα, αντί να επιβάλει κάποιου είδους δήμευση ή άλλα δραστικά μέτρα», είπε ο Ρώσος ολιγάρχης, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα στο Κρεμλίνο με τα λόγια του.

Σχετικά άρθρα