Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έγδυσε και έσφαξε εννέα μισθοφόρους του Ιράν στην αν. Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος έγδυσε και έσφαξε εννέα μισθοφόρους του Ιράν στην αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μισθοφόροι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μια περίπολος της 17ης Μεραρχίας των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος εντόπισε εννέα πτώματα Αφγανών πολιτοφυλακών μισθοφόρων «Φατιμιγιούν» που υποστηρίζονται από το Ιράν. Πρόκειται για ιρανικής καταγωγής Αφγανούς, από την περσική μειονότητα του Αφανιστάν, που υπηρετούν ως μισθοφόροι στους Φρουρούς της Επανάστασης με ανταμοιβή μηνιαίο μισθό και ιρανική υπηκοότητα.

Οι Ιρανοαφγανοί πολιτοφύλακες «Φατιμιγιούν» βρέθηκαν σφαγμένοι και απογυμνωμένοι στην έρημο Αλ Μασράμπ στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι Ιρανοαφγανοί μισθοφόροι πολιτοφύλακες «Φατιμιγούν» πιστεύεται ότι πιάστηκαν αιχμάλωτοι από πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους στις 18 Ιανουαρίου όταν οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επίθεση σε μια περιπολία της ιρανοαφγανικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), οι θάνατοι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην έρημο της Συρίας από τις αρχές του 2023 είναι οι ακόλουθοι:

• Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα του ISIS στις ερήμους Χομς, Αλ-Σουβαϊντά, Χάμα, Αλ Ράκα, Ντέιρ αλ Ζουρ και Χαλέπι.

• 19 μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και 12 Σύροι και ξένοι πολιτοφύλακες που υποστηρίζονται από το Ιράν, σκοτώθηκαν σε 12 επιχειρήσεις από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, όπως ενέδρες, ένοπλες επιθέσεις και εκρήξεις, σε περιοχές του δυτικού Ευφράτη και στις ερήμους της Ντέιρ αλ Ζουρ, της Αλ Ράκα, της Χομς, της Αλ Σουγαΐντα, της Χάμα και του Χαλεπίου.

• Ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Συρίας.

Τα θύματα κατανέμονται περιφερειακά ως εξής:

• Χομς: Τέσσερις επιχειρήσεις άφησαν νεκρούς πέντε μαχητές, συμπεριλαμβανομένων τριών μαχητών που υποστηρίζονταν από το Ιράν.

• Αλ Ράκα: Τέσσερις επιχειρήσεις άφησαν νεκρούς τέσσερις μαχητές.

• Ντέιρ Αλ Ζουρ: Τέσσερις επιχειρήσεις άφησαν νεκρούς δέκα μαχητές, συμπεριλαμβανομένων εννέα πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα