Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Το ναζιστικό παρελθόν την «εμποδίζει» να στείλει Leopard στην Ουκρανία

Γερμανία: Το ναζιστικό παρελθόν την «εμποδίζει» να στείλει Leopard στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, Ρωσία,

Γιατί προκαλεί νευρικότητα στη Γερμανία η απαίτηση του Ζελένσκι να σταλούν γερμανικής κατασκευής τανκ Leopard (Λεοπάρδαλη) 2 στην Ουκρανία;

Προφανώς, η κληρονομιά της γενοκτονικής εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξακολουθεί να στοιχειώνει το Βερολίνο.

Οι μνήμες από τις ναζιστικές γερμανικές «Μεγάλες Γάτες», δηλαδή τα βαριά θωρακισμένα τανκ Τάιγκερ (Τίγρης) και Πάνθερ (Πάνθηρας), είναι ζωντανές σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Βεβαίως, τώρα είναι το Κίεβο που ζητά να επιστρέψουν οι «Μεγάλες Γάτες» της Γερμανίας, αυτή τη φορά για να υπερασπιστούν την Ουκρανία και όχι να την κατακτήσουν.

Αλλά ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς έχει επιμείνει ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή για τη μεταφορά τανκ δυτικής κατασκευής.

Σίγουρα τον απασχολούν μία ρωσική αντικλιμάκωση όπως και το παρελθόν των γερμανικών τανκ ως όπλα επιθετικότητας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει δηλώσει την υποστήριξή του σ’την έγκριση μεταφοράς γερμανικής κατασκευής Leopard στην Ουκρανία από τρίτες χώρες που διαθέτουν αυτά τα τανκ, όπως η Πολωνία ή η Φινλανδία.

Να σημειωθεί ότι, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσει στην Ουκρανία ορισμένα άρματα μάχης Challenger 2.

Η Βαρσοβία έχει επίσης υπονοήσει ότι μπορεί να προχωρήσει σε αποστολή Leopard στην Ουκρανία, από τα δικά της άρματα μάχης, χωρίς τη συμφωνία του Βερολίνου.

Ωστόσο, εάν το Βερολίνο συμφωνούσε να μεταφερθούν Leopard στην Ουκρανία, η όρεξη του Ζελένσκι θα επεκτεινόταν και στις άλλες χώρες που διαθέτουν το εν λόγω τανκ όπως ο Καναδάς (60x 2A4 και 20x 2A6Ms), η Ελλάδα (183x 2A4 και 170x 2A6HEL), η Νορβηγία (52x 2A4s), η Ισπανία και η Σουηδία (120x Strv-122 βασισμένα στο 2A6).

Σχετικά άρθρα