Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταλονία: Για ξέπλυμα μαμούθ 2 δισ. ελέγχεται ο γιος του πρώην κυβερνήτη (βίντεο)

Καταλονία: Για ξέπλυμα μαμούθ 2 δισ. ελέγχεται ο γιος του πρώην κυβερνήτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισπανία, Καταλονία, Μαύρο Χρήμα,

Χειροπέδες φόρεσαν στον γιο του πρώην κυβερνήτη  στην Καταλονία, Ζόρντι Πουγιόλ, για να ερευνήσουν το σπίτι και τα γραφεία του για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στην Ισπανία.

Οι ερευνητές θεωρούν ύποπτο τον Ολεγκέρ Πουγιόλ (Oleguer Pujol) , τον μικρότερο γιο αυτής της φυσιογνωμίας του καταλανικού εθνικισμού, ότι ξέπλυνε χρήματα αγοράζοντας το 2007, έναντι ποσού μεγαλύτερου των δύο δισεκ. ευρώ, 1.152 υποκαταστήματα της τράπεζας Σανταντέρ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια εταιρεία που είχε καταχωρισθεί ένα μήνα νωρίτερα με κοινωνικό κεφάλαιο 3.010 ευρώ, διευκρίνισαν οι πηγές.

Οι αστυνομικοί εισήλθαν με σκύλους στην κατοικία του Ολεγκέρ Πουγιόλ στη Βαρκελώνη. Έθεσαν επίσης υπο κράτηση τον συνεταίρο του, τον Λουίς Ιγκλέσιας, στην κατοικία του στη Μαδρίτη.

Στο μεταξύ διάστημα ερευνήθηκαν επίσης τα γραφεία των εταιρειών τους στη Βαρκελόνη, τη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και τη Μελίγια.

Η οικογένεια Πουγιόλ αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών ερευνών από τον Ιούλιο που ο 84χρονος Ζόρντι Πουγιόλ παραδέχθηκε δημόσια πως επί 30 χρόνια έκρυβε στο εξωτερικό ένα μέρος της περιουσίας του.

Σχετικά άρθρα