Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας στους δύο Ευρωπαίους θέλει το τέλος του πολέμου, ακόμα και με απώλεια εδαφών της Ουκρανίας

Ένας στους δύο Ευρωπαίους θέλει το τέλος του πολέμου, ακόμα και με απώλεια εδαφών της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία,

Το 48% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να θυσιάσουν «κάποια εδάφη» στη Ρωσία και να κάνουν «παραχωρήσεις» στη Μόσχα, σύμφωνα με μια νέα πανευρωπαϊκή έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το ευρωπαϊκό δίκτυο δημοσκοπήσεων Euroskopia σε εννέα χώρες της ΕΕ (Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα), αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, το 48% τάσσεται υπέρ ενός γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης, ακόμη και αν η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος του εδάφους της στη Ρωσία, ενώ το 32%, σχεδόν ένας στους τρεις Ευρωπαίους, δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε αυτή τη θυσία για την επιτάχυνση της ειρήνης.

Η Αυστρία, με ποσοστό 64% υπέρ ενός γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης, και η Γερμανία, με ποσοστό 60%, είναι τα κράτη μέλη με τη μεγαλύτερη υποστήριξη για την επιλογή αυτή, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τους Έλληνες (54%), τους Ιταλούς (50%) και τους Ισπανούς (50%).

Στην Ολλανδία, μόνο το 27% υποστηρίζει την ιδέα, στην Πολωνία (28%) και στην Πορτογαλία (41%).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μεγαλύτερη συναίνεση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η οποία έχει την υποστήριξη του 56% των ερωτηθέντων πολιτών της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα