Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο νέος τρόπος των Παλαιστινίων να σκοτώνουν Ισραηλινούς

Αυτός είναι ο νέος τρόπος των Παλαιστινίων να σκοτώνουν Ισραηλινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Παλαιστίνη, Τρομοκρατία,

Ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε περαστικούς την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας ένα μωρό και τραυματίζοντας ακόμα έξι, σε μία τρομοκρατική επίθεση “μοναχόλυκου”.

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο οδηγός, ένας 21χρονος Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δέχτηκε πυρά ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την αστυνομία και συνελήφθη τραυματισμένος. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση έγινε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Το αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε αμέριμνους πεζούς σε στάση του Τραμ μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Αρχικά οι τραυματίες ήταν επτά, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό κορίτσι τριών μηνών που εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο “μοναχόλυκος” τρομοκράτης αναγνωρίστηκε ως ο Αμπέντ Αμπντελραχμάν Σαλουντέχ (Abed Abdelrahman Shaludeh), ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί από ισραηλινή φυλακή όπου εκτίησε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Ο Σαλουντέχ ήταν ανιψιός του κατασκευαστή βομβών της Χαμάς, του Μουχί Αλ Ντιν Σαρίφ (Muhi al-Din Sharif), ο οποίος είχε σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη, στη Ραμάλα, υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1998.

Οι ισραηλινές αρχές φοβούνται ότι αυτός είναι ο νέος τρόπος τρομοκρατίας των Παλαιστινίων. Τα τροχαία ατυχήματα και δεν χρειάζονται ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά. Απλά ένα αυτοκίνητο που πέφτει πάνω σε πεζούς…

Σχετικά άρθρα