Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Πέθανε ο Τούρκος που διέταξε να σκοτώσουν τον Σολωμού

Κύπρος: Πέθανε ο Τούρκος που διέταξε να σκοτώσουν τον Σολωμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Σολωμός Σολωμού,

Πέθανε ο αξιωματικός του στρατού του ψευδοκράτους που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Σολομώντα Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όταν ο Ελληνοκύπριος ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την σημαία του ψευδοκράτους.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του κατοχικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ο Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996 πέθανε σε ιδιωτική κλινική.

Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου του κατοχικού στρατού, γνωστός με το παρατσούκλι «Ταμπουραλί Πασάς», αισθάνθηκε αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας (16/1) ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και διακομίστηκε στο νοσηλευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή και εξέπνευσε το μεσημέρι.

Ο Τουρκοκύπριος είχε δηλώσει αμετανόητος για τη στυγερή δολοφονία του Σολομώντα Σολωμού, τον μοιραίο εκείνο Αύγουστο.

Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κι έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ το ψευδοκράτος.

Το χρονικό…

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι πριν από τα επεισόδια είχε ήδη δώσει εντολές σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Αττίλα που συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, να μην περάσει κανένας Ελληνοκύπριος το συρματόπλεγμα που χώριζε την Κύπρο.

Όταν ο Σολωμού επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία της κατοχής από τον ιστό, με ένα νεύμα του Κουντακτσί ο Τουρκοκύπριος στρατιώτης εκτέλεσε με μια σφαίρα τον Σολωμού.

Το όνομά του είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση δολοφονίας του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί το 1996 στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου τότε διατελούσε ως επικεφαλής της «ειρηνευτικής δύναμης» του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Σχετικά άρθρα