Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σήμα κινδύνου από τον Δήμαρχο Κιέβου: Ανά πάσα στιγμή κατάρρευση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Σήμα κινδύνου από τον Δήμαρχο Κιέβου: Ανά πάσα στιγμή κατάρρευση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιτάλι Κλίτσκο, Ενέργεια, Κίεβο, Ουκρανία,

Η κατάρρευση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας «μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, σύμφωνα με το CNN.

«Δεν μιλάμε για κατάρρευση, αλλά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, διότι ανά πάσα στιγμή οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να καταστρέψουν τις κρίσιμες υποδομές μας στην πόλη μας, στο Κίεβο, και όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε άλλες πόλεις», δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Έχουμε έλλειμμα ενέργειας γύρω στο 30% αυτή τη στιγμή στο Κίεβο», πρόσθεσε ο Κλίτσκο.

Η προειδοποίηση του Κλίτσκο έρχεται εν μέσω ενός χειμώνα που είδε εκατομμύρια Ουκρανούς να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και κεντρική θέρμανση ως αποτέλεσμα των ανελέητων ρωσικών χτυπημάτων σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές.

«Τώρα στην Ουκρανία κάνει αρκετό κρύο – μείον 10, μείον 20, μερικές φορές το χειμώνα μείον 30 βαθμούς.

»Και σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, το να ζεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το να ζεις χωρίς θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο, και γι’ αυτό η κατάσταση είναι κρίσιμη, παλεύουμε για να επιβιώσουμε», δήλωσε ο Κλίτσκο.

Σχετικά άρθρα