Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας παρέδωσαν στην Ισπανία δύο γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους και 13 παιδιά

Οι Κούρδοι της Συρίας παρέδωσαν στην Ισπανία δύο γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους και 13 παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισπανία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Γραφείο Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσε ότι 13 παιδιά και δύο Ισπανίδες που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν σε αντιπροσωπεία του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Guillermo Anguera, έγινε δεκτή από τη Fener al-Giêtm, αναπληρωτή συμπροέδρου του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων, τον εκπρόσωπο της AANES Xalid Ibrahim, τη Lana Hisên του PYD και την Heweyda Mihemed Selim Mihemed, εκπρόσωπο της γυναικείας οργάνωσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η πολιτική διαδικασία στη Συρία και η ανάγκη λύσης της τρέχουσας κρίσης καθώς και η ανθρωπιστική, οικονομική κατάσταση και κατάσταση ασφάλειας στις αυτοδιοικούμενες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η al-Giêt υπενθύμισε το κάλεσμα της αυτόνομης διοίκησης για διάλογο με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και μια πολιτική λύση, σημειώνοντας ότι η πραγματική απειλή για την ακεραιότητα της Συρίας είναι η τουρκική κατοχή, ενώ η αυτόνομη διοίκηση υπερασπίζεται την κυριαρχία της Συρίας.

Αναφερόμενη στις συνομιλίες μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ, του τουρκικού κράτους και της Ρωσίας, η al-Giêt είπε:

«Η προσέγγιση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Συρίας και του λαού της ενώ συνεχίζεται η τουρκική πολεμική και κατοχή συριακού εδάφους».

Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της συνοριακής διέλευσης Til Koçer (Al-Yarubiyah) έχει επηρεάσει αρνητικά την ανθρωπιστική και οικονομική κατάσταση στην περιοχή και ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη για τον λαό της Συρίας.

Το συνοριακό πέρασμα Til Koçer, το οποίο ελέγχεται από τον ιρακινό στρατό, έκλεισε το 2018 μετά από επιμονή της Ρωσίας με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Γκιγιέρμο Ανγκουέρα ευχαρίστησε την AANES και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την εγγύηση της ασφάλειας στην περιοχή και τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δήλωσε ότι η Ισπανία υποστηρίζει την αυτόνομη διοίκηση στους ανθρωπιστικούς και οικονομικούς τομείς, όπως και σε θέματα ασφαλείας.

Μετά τη διπλωματική ανταλλαγή, καταγράφηκε στα πρακτικά ότι η AANES παρέδωσε στην Ισπανία 13 παιδιά και δύο γυναίκες του ISIS.

Τα αιχμάλωτα ή εγκλωβισμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους από όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν μεγάλο κίνδυνο ασφάλειας για την αυτόνομη διοίκηση.

Υπάρχουν περίπου 12.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε φυλακές στη βορειοανατολική Συρία.

Το στρατόπεδο Χολ φιλοξενεί 7.800 γυναίκες και παιδιά του Ισλαμικού Κράτους από 54 άλλες χώρες, εκτός από Σύρους και Ιρακινούς υπηκόους.

Η αυτόνομη διοίκηση δύσκολα έχει υπό έλεγχο την κατάσταση στο Χολ και ζητά επανειλημμένα από τις χώρες προέλευσης των αιχμαλώτων να αναλάβουν τους υπηκόους τους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα περισσότερα κράτη αποφεύγουν τις ευθύνες τους.

Σχετικά άρθρα