Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοχάμεντ Αούν: Η Λιβύη έχει αρκετό ήλιο για να εξάγει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας

Μοχάμεντ Αούν: Η Λιβύη έχει αρκετό ήλιο για να εξάγει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλιακή Ενέργεια, Λιβύη,

Ο Λίβυος υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της απερχόμενης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Μοχάμεντ Αούν, δήλωσε ότι η Λιβύη έχει αρκετή ηλιακή ακτινοβολία για να εξάγει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλες χώρες.

Κατά τη συμμετοχή του μέσω τηλεδιάσκεψης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ινδία, ο Αούν τόνισε την ανάγκη μετάβασης σε καθαρές ενέργειες, ωστόσο προέτρεψε να μην γίνει σε βάρος της αφρικανικής ηπείρου.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου, ο Αούν πρόσθεσε ότι περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της ηπείρου δεν έχει δει ηλεκτρισμό στη ζωή του και έχει το δικαίωμα να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή πριν στραφεί στην καθαρή ενέργεια.

Ο υπουργός Αούν αναφέρθηκε στην έναρξη των έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι «έχουμε φιλόδοξα έργα σε διάφορους τομείς της ενέργειας».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αούν είπε ότι η Λιβύη σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), εντός τριών ετών.

Σε δηλώσεις Τύπου, ο Αούν ανέμενε ότι το πετρέλαιο θα αυξηθεί σταδιακά μεταξύ 1,3 και 1,5 εκατ. bpd κατά τη διάρκεια του 2023.

Πρόσθεσε ότι γεωλογικές μελέτες έχουν αποδείξει την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικονομικά ύδατα (ΑΟΖ) της Λιβύης στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθούν «φιλικές λύσεις» για την κρίση οριοθέτησης ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Αίγυπτο.

Σχετικά άρθρα