Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία απέρριψαν τις τουρκικές απειλές για εισβολή στη Συρία – Χαιρέτησαν οι Κούρδοι (SDF)

Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία απέρριψαν τις τουρκικές απειλές για εισβολή στη Συρία – Χαιρέτησαν οι Κούρδοι (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Σαουδική Αραβία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο Ανώτατος Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Μαζλούμ Άμπντι χαιρέτισε το Σάββατο τις θέσεις της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας που απέρριψαν οποιεσδήποτε απειλές για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Την Πέμπτη, τα υπουργεία Εξωτερικών τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και της Αιγύπτου τόνισαν ότι απορρίπτουν τις απειλές για έναρξη στρατιωτικών επιθέσεων που πλήττουν τα συριακά εδάφη και εκφοβίζουν τον συριακό λαό, σε σχέση με τις πρόσφατες τουρκικές απειλές.

Ο Άμπντι έγραψε σε tweet:

«Χαιρετίζουμε τις θέσεις της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας… στις οποίες και οι δύο χώρες απέρριψαν κάθε στρατιωτική απειλή που αγγίζει τα συριακά εδάφη».

Ο Άμπντι ανανέωσε την έκκλησή του να προχωρήσει μια πολιτική λύση για τη συριακή κρίση.

Η Τουρκία απείλησε πρόσφατα να ξεκινήσει μια διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση κατά των SDF μετά από την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε έξι άτομα.

Η Τουρκία κατηγόρησε τις SDF ότι βρίσκονται πίσω από την έκρηξη, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σχετικά άρθρα