Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωβουλή: Κάλεσε την Ούρσουλα για τις συμβάσεις-μαμούθ με Pfizer – Στο στόχαστρο ο Μπουρλά

Ευρωβουλή: Κάλεσε την Ούρσουλα για τις συμβάσεις-μαμούθ με Pfizer – Στο στόχαστρο ο Μπουρλά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμπέρτος Μπούρλας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Η Ευρωβουλή καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις για συμβάσεις εμβολίων με την Pfizer ενώπιον της ειδικής επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ρόλο της στη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Pfizer, αλλά και για τα γραπτά μηνύματα (SMS) που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον Άλμπερτ Μπουρλά πριν την συμφωνία.

Η εν λόγω συμφωνία, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, έχει ήδη τεθεί υπό έντονο έλεγχο.

Είχε προηγηθεί η διπλή άρνηση του Άλμπερτ Μπουρλά να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ειδική επιτροπή για την Covid-19 ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά της φαρμακευτικής εταιρείας αναστέλλοντας την πρόσβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά άρθρα