Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουηδία: Κρέμασαν ανάποδα ομοίωμα του Ερντογάν στη Στοκχόλμη – «Φρίκαραν» οι Τούρκοι (βίντεο)

Σουηδία: Κρέμασαν ανάποδα ομοίωμα του Ερντογάν στη Στοκχόλμη – «Φρίκαραν» οι Τούρκοι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία,

Οργή επικρατεί στην Τουρκία, που κατηγορεί Κούρδους ότι κρέμασαν ανάποδα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Στοκχόλμη κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Πλάνα που δημοσίευσαν φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν υποστηρικτές του PKK, όπως ανέφεραν, να κρεμούν ένα ομοίωμα του Τούρκου ηγέτη σε διαδήλωση έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ο πρέσβης της Σουηδίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγή από τη μεριά της Άγκυρας τονίστηκε η προσδοκία ότι πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες του περιστατικού, να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και η Σουηδία να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπάιας Μπίλστρομ, δήλωσε ότι η Στοκχόλμη καταδίκασε το περιστατικό, αλλά δεν αναφέρθηκε άμεσα σε καμία χώρα.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε ότι η Τουρκία καταδίκασε το βίντεο «με τον πιο έντονο τρόπο».

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Καλούμε τις σουηδικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Σχετικά άρθρα