Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδία: Συνελήφθησαν δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους

Ινδία: Συνελήφθησαν δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Στις 7 Ιανουαρίου, οι ινδικές Αρχές στο Howrah, ινδική πολιτεία δυτικά της Βεγγάλης, συνέλαβαν δύο άτομα με την κατηγορία της συγκέντρωσης χρημάτων για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, ανέφερε η Indian Express.

Τόσο ο 28χρονος Μουχάμαντ Σαντάμ, μηχανολόγος μηχανικός, όσο και ο 30χρονος Σαγιέντ Αχμάντ συγκέντρωσαν περίπου 30.000 ινδικές ρουπίες (περίπου 364 δολάρια) για να σταλούν αργότερα στη Συρία πριν συλληφθούν, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός.

Η Indian Express επικαλέστηκε αξιωματούχους που ανέφεραν:

«Ο Σαντάμ αρχικά επηρεάστηκε από την ιδεολογία του ISIS μέσω ριζοσπαστικής λογοτεχνίας και βίντεο και στη συνέχεια ριζοσπαστικοποίησε τον Σαγιέντ, τον παιδικό του φίλο».

Οι ινδικές Αρχές αποκάλυψαν ότι οι ύποπτοι επικοινωνούσαν κρυφά χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη επικοινωνία, καθώς η έρευνα, μέχρι στιγμής, έχει αποκαλύψει ότι μάζευαν χρήματα για να τα στείλουν στη Συρία.

Ινδοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι υποπτεύονται ότι περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν έχουν δεσμούς με το Μπαγκλαντές, καθώς και, εκτός από την πιθανότητα εμπλοκής τους στην προμήθεια εκρηκτικών και τη στρατολόγηση νέων για ριζοσπαστικές δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα