Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Αυξήθηκε η εμπορία ανθρώπων λόγω του πολέμου

Ουκρανία: Αυξήθηκε η εμπορία ανθρώπων λόγω του πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιερόδουλες, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Πρόσφυγες, Ρωσία,

Η εμπορία ανθρώπων από την Ουκρανία έχει αυξηθεί μαζικά από την αρχή του πολέμου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», «ο ΟΑΣΕ κατέγραψε σε έρευνά του αύξηση έως και 600% στις παγκόσμιες διαδικτυακές αναζητήσεις για σεξουαλικές υπηρεσίες και απεικονίσεις κακοποίησης γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία.

»Ακόμη και η “εμπορία” εγκύων γυναικών από την Ουκρανία έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα η Γενική Γραμματέας του ΟΑΣΕ Χέλγκα Μαρία Σμιντ.

«Τα θύματα παρασύρονται στο Διαδίκτυο με ψεύτικες υποσχέσεις, κακοποιούνται σε ιδιωτικά καταλύματα στις χώρες υποδοχής και μεταφέρονται από κρυφούς διακινητές ανθρώπων», λέει η Σμιντ.

«Αυτοί οι αδίστακτοι εγκληματίες συναντούν ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, πρέπει να κερδίσουν χρήματα, δεν μιλούν τη γλώσσα στη νέα χώρα», τονίζει η Γενική Γραμματέας του ΟΑΣΕ.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει εκστρατεία με τον τίτλο: «Να είσαι ασφαλής», προειδοποιώντας τους ανθρώπους στην Ουκρανία, πριν φύγουν από τη χώρα τους, για τις πρακτικές της εμπορίας ανθρώπων και παρέχοντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΕ συνεργάζεται με τις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας και προσπαθεί να τις ευαισθητοποιήσει για το θέμα.

Σύμφωνα με την Σμιντ, έχει αυξηθεί επίσης και το παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπων.

«Η εκτίμηση είναι ότι τα θύματα εμπορίας ανθρώπων είναι 25 έως 27 εκατομμύρια ετησίως και δυστυχώς μόνο 10.000 υποθέσεις καταλήγουν στις Αρχές επιβολής του νόμου».

Με δεδομένο ότι λιγότερο από το 1% των θυμάτων ταυτοποιούνται, υπάρχει «σε μεγάλο βαθμό ατιμωρησία για τους δράστες της εμπορίας ανθρώπων», εξήγησε η Γενική Γραμματέας του ΟΑΣΕ.

»Υπολόγισε μάλιστα τα ετήσια κέρδη από την εμπορία ανθρώπων σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, καταγράφοντας μια πενταπλάσια αύξηση τα τελευταία 15 χρόνια.

Σχετικά άρθρα