Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουγκάντα διώκει και επισήμως τους ομοφυλόφιλους

Η Ουγκάντα διώκει και επισήμως τους ομοφυλόφιλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιουέρι Μουσεβένι, Ομοφυλόφιλοι, Ουγκάντα, Οφουόνο Οπόντο,

O πρόεδρος της Ουγκάντα Γιουέρι Μουσεβένι, υπογράφει σήμερα το νόμο που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η ψήφισή του από το κοινοβούλιο της χώρας.

«Ο πρόεδρος θα υπογράψει τον νόμο στις 11.00. Θέλει να τον υπογράψει ενώπιον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για να δείξει ότι η Ουγκάντα διατηρεί την ανεξαρτησία της απέναντι στις δυτικές πιέσεις και προκλήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οφουόνο Οπόντο.

Ο νόμος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη του 2013 βάσει «γνωμοδότησης ιατρικών εμπειρογνωμόνων» που αποφάνθηκαν ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι γενετικής προέλευσης, αλλά κοινωνική επιλογή συμπεριφοράς», σύμφωνα με μήνυμα του Οπόντο στο twitter.

Η ισχύουσα από την εποχή της αποικιοκρατίας νομοθεσία στην Ουγκάντα, προβλέπει ποινές φυλάκισης «για παρά φύσιν σαρκικές επαφές».

Ωστόσο, ο νέος νόμος αυστηροποιεί δραματικά το υπάρχον πλαίσιο εισάγοντας απαγόρευση προώθησης της ομοφυλοφιλίας, προβλέποντας ποινές για όσους δεν καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους και επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για πλήθος πράξεων ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, αναμέσά τους και το άγγιγμα σε δημόσια θέα.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα