Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσκεψη Λουκασένκο σε Ρώσους στρατιώτες που σταθμεύουν στη Λευκορωσία

Επίσκεψη Λουκασένκο σε Ρώσους στρατιώτες που σταθμεύουν στη Λευκορωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντρ Λουκασένκο, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επισκέφθηκε μια στρατιωτική βάση όπου σταθμεύουν Ρώσοι στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Λουκασένκο και ένας εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, συζήτησαν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών, ανέφερε το υπουργείο.

«Σε αυτό το στάδιο, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι έτοιμες να διεξαγάγουν αποστολές όπως προβλέπεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ένα τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες και εξοπλισμό έφθασε στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία, που είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας, δήλωσε χθες ότι θα παραλάβει και άλλα όπλα και εξοπλισμό από τη Ρωσία καθώς οι δύο χώρες ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία τους, προκαλώντας φόβους ότι η Λευκορωσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για επίθεση στην Ουκρανία από τον βορρά.

Το Μινσκ έχει πει ότι δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως η Ρωσία χρησιμοποίησε τη Λευκορωσία για να ξεκινήσει την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον λευκορωσικό εναέριο χώρο για πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και πυραύλους, λέει το Κίεβο.

Σχετικά άρθρα