Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκό ποινικό μητρώο στους κρατούμενους που έγιναν μισθοφόροι της «Βάγκνερ» στην Ουκρανία

Λευκό ποινικό μητρώο στους κρατούμενους που έγιναν μισθοφόροι της «Βάγκνερ» στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Λευκό ποινικό μητρώο ανακοίνωσε ο ιδρυτής της ιδιωτικής ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner για τους πρώτους κρατούμενους που στρατολογήθηκαν στις ρωσικές φυλακές και πολέμησαν στην Ουκρανία.

«Υπηρετήσατε πρώτα το συμβόλαιό σας με τιμή και αξιοπρέπεια.

»Δουλέψατε όπως πολύ λίγοι άνθρωποι δουλεύουν», λέει ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Novosti.

«Αυτή δεν είναι δουλειά, είναι η ζωή» ακούγεται να λέει ένας από τους στρατιώτες.

Η λέξη «μέτωπο» στο βίντεο δεν ακούγεται, αλλά κρίνοντας από τα συμφραζόμενα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλοι τους προτίθενται να συνεχίσουν να πολεμάνε στην Ουκρανία.

Η έγκαιρη άρση των καταδικαστικών αποφάσεων για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο μέτωπο ήταν μια από τις υποσχέσεις που τους έδινε ο Πριγκόζιν όταν τους στρατολογούσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που έγιναν στον νόμο περί επιστράτευσης, οι οποίες αίρουν την απαγόρευση για την επιστράτευση πολιτών που είχαν καταδικαστεί ή εκκρεμούσε η καταδίκη τους για διάπραξη των πιο σοβαρών εγκληματικών πράξεων – αν και η στρατολόγηση κρατουμένων για να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την υπογραφή των τροπολογιών, σχεδόν αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η «μερική επιστράτευση».

Σχετικά άρθρα