Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η ζήτηση μειώνεται

Σαουδική Αραβία: Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η ζήτηση μειώνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία,

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του πετρελαίου για την Ασία, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση στην κύρια αγορά της παραμένει υποτονική, καθώς οι οικονομίες επιβραδύνονται και τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα αυξάνονται.

Η χώρα μείωσε τις τιμές του πετρελαίου για την Ασία, καθώς η ζήτηση στην κύρια αγορά της παραμένει υποτονική, λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης και της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό μπρεντ, όπως γράφει το Bloomberg, έχουν κατρακυλήσει από σχεδόν 125 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο σε λιγότερο από 80 δολάρια, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 7,5% αυτή την εβδομάδα.

Τα υψηλά επιτόκια και το ισχυρό δολάριο έχουν πλήξει τη ζήτηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα.

Το κορυφαίας ποιότητας Arab Light της εταιρείας μειώθηκε στα 1,80 δολάρια το βαρέλι, πάνω από το σημείο αναφοράς, 1,45 δολάρια λιγότερο από την τιμή για αυτόν τον μήνα.

Η Aramco μείωσε επίσης τις τιμές για τις αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου.

Περιμένουν ανάκαμψη το β΄τρίμηνο

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί έμποροι πετρελαίου αναμένουν ότι οι τιμές θα ανακάμψουν το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το ξέσπασμα του Covid στην Κίνα θα χαλαρώσει και, ενδεχομένως, οι ρωσικές προμήθειες θα μειωθούν λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα ο ΟΠΕΚ+, αποφάσισε να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή, μετά τη μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο.

Η Σαουδική Αραβία πωλεί το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της με μακροπρόθεσμα συμβόλαια στην Ασία, η τιμολόγηση των οποίων επανεξετάζεται κάθε μήνα.

Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδία είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές.

Οι κινήσεις των τιμών τείνουν να παρακολουθούνται στενά από άλλους παραγωγούς του Περσικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ και του Κουβέιτ.

Σχετικά άρθρα