Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ με χημικά

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ με χημικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία, Χημικά Όπλα,

Το Κέντρο Τύπου των HPG (του ένοπλου βραχίονα του PKK) δημοσίευσε μια ανακοίνωση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση εισβολής του τουρκικού κράτους στις Ζώνες Άμυνας της Μηδίας που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

«Ο τουρκικός στρατός εισβολής βομβάρδισε τις θέσεις αντίστασης των ανταρτών χρησιμοποιώντας χημικά όπλα 13 φορές από τις 13.00 έως τα μεσάνυχτα της 2ας Ιανουαρίου.

»Οι τουρκικές δυνάμεις διοχέτευσαν τοξικές αναθυμιάσεις στις θέσεις αντίστασης των ανταρτών καίγοντας πλαστικά υλικά και λάστιχα αυτοκινήτων.

»Επιπλέον, βομβάρδισαν περιοχές ανταρτών έξι φορές με μαχητικά αεροσκάφη και δεκάδες φορές με οβίδες, τανκς και βαρέα όπλα», ανέφερε η ανακοίνωση των HPG την Τρίτη, αναφέροντας αναλυτικά τις επιθέσεις ως εξής:

»Επιθέσεις του εισβολέα Τουρκικού στρατού με απαγορευμένες βόμβες και χημικά όπλα:

»Οι θέσεις αντίστασης των ανταρτών κοντά στην περιοχή Τσέμτσο της υποπεριφέρειας Σελαντίζε στο Αμεντιέ βομβαρδίστηκαν 13 φορές με χημικά όπλα από τις 13.00 έως τα μεσάνυχτα της 2ας Ιανουαρίου με πλαστικά υλικά και ελαστικά αυτοκινήτων.

»Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εισβολής:

»Στις 2 Ιανουαρίου, η περιοχή Γκούντε Κανισαρκέ στο Γκαρέ και η περιοχή Ντέστα Καφία βομβαρδίστηκαν 6 φορές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

»Στις 2 Ιανουαρίου, η περιοχή αντίστασης Γκίρε Χακάρι κοντά στην περιοχή Αμεντιέ, η περιοχή Τσέμτσο στην υποπεριφέρεια Σελαντίζε και οι θέσεις της αντίστασης των ανταρτών κοντά στο χωριό Σίντα βομβαρδίστηκαν δεκάδες φορές με οβίδες από τανκς και βαρέα όπλα».

Σχετικά άρθρα