Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν στέλνει τεθωρακισμένα «Μπράντλι» στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν στέλνει τεθωρακισμένα «Μπράντλι» στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι μελετάται το ενδεχόμενο να σταλούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις Bradley Fighting Vehicles, ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), για να αντιμετωπίσουν την εισβολή του στρατού της Ρωσίας που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Ναι», απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς εάν εξετάζεται η επιλογή αυτή.

Το τεθωρακισμένο όχημα του είδους, εφοδιασμένο με πυραύλους TOW και πολυβόλο 25 χιλιοστών ικανό να ρίχνει ως και 300 σφαίρες το λεπτό, χρησιμοποιείται από τα χρόνια του 1980 για τη μεταφορά στρατιωτών σε πεδία μάχης και αν χρειάζεται για την καταστροφή εχθρικών αρμάτων μάχης σε απόσταση ως και 4.000 μέτρων.

Ο αμερικανικός στρατός διαθέτει χιλιάδες τέτοια οχήματα, που δυνητικά θα προσέφεραν στους Ουκρανούς μεγαλύτερη ισχύ πυρός.

Ακόμη κι αν προχωρήσει η αποστολή αυτών των ΤΟΜΑ, ωστόσο, δεν θα ικανοποιήσει το αίτημα που θέτει πιεστικά το Κίεβο να του σταλούν άρματα κύριας μάχης.

Δεν είναι σαφές πόσα Μπράντλι προορίζονται για τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζει νέο εξοπλιστικό πακέτο για το Κίεβο, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός ημερών.

Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να αποσύρει τον στόλο των ΤΟΜΑ αυτών και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με την αμυντική βιομηχανία για το σύστημα που θα το αντικαταστήσει, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στείλει όπλα και άλλο στρατιωτικό υλικό αξίας 21,3 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, όπου ο μεγαλύτερος πόλεμος στο ευρωπαϊκό έδαφος από το 1945 συνεχίζει να μαίνεται και οι νεκροί είναι δεκάδες χιλιάδες.

Ο αμερικανικός στρατός στέλνει στον ουκρανικό ολοένα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα.

Τον Δεκέμβριο, υποσχέθηκε να στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ωστόσο η εκπαίδευση του προσωπικού που θα χειρίζεται το εξελιγμένο σύστημα, ο ανεφοδιασμός και η συντήρησή του μένουν να διευθετηθούν.

Σχετικά άρθρα