Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα-Κορωνοϊός – Χάος στα νοσοκομεία της Σαγκάης – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Κίνα-Κορωνοϊός – Χάος στα νοσοκομεία της Σαγκάης – Εκτός ελέγχου η κατάσταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σανγκάη,

Χάος επικρατεί στα νοσοκομεία της Σαγκάης με την κατάσταση να φαίνεται πως βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Κινέζοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τον Covid στη χώρα είναι «τεράστιος», με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας παραδέχτηκαν σε τηλεοπτική τους εμφάνιση ότι υπάρχει αύξηση «στα κρούσματα ή στους θανάτους» από κοροωνοϊό, σε μια σπάνια παραδοχή για τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν την κατάσταση, ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση είναι ανάλογη με αυτή που παρατηρείται και στις άλλες χώρες.

Η Κίνα υποστηρίζει ότι περίπου 5.000 πολίτες έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό από τότε που ξέσπασε η πανδημία στα τέλη του 2019.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να αυξηθούν στις 9.000 την ημέρα αν συνεχιστεί το κύμα να σαρώνει τη χώρα.

Ο Jiao Yahui, στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, υποστήριξε τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό China Central Television ότι σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, οι κορυφώσεις των κυμάτων κορωνοϊού που αντιμετωπίζουν σε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι ασυνήθιστες.

Ο Tong Zhaohui, αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Chaoyang στο Πεκίνο, συμφώνησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, αλλά τόνισε ότι το ποσοστό των θανάτων θα μπορούσε να παραμείνει χαμηλό.

«Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι γύρω σας έχουν μολυνθεί αλλά πόσοι βρέθηκαν σε σοβαρή κατάσταση ή είχαν πνευμονία. Νομίζω ότι όλοι έχουν μια ιδέα», είπε.

Ο Chen Erzhen, αντιπρόεδρος στο Ruijin Hospital και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας ειδικών Covid της Σαγκάης, εκτίμησε ότι τουλάχιστον 25 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανότατα να έχουν μολυνθεί.

«Τώρα η εξάπλωση της επιδημίας στη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει μολύνει το 70% του πληθυσμού, δηλαδή 20 έως 30 φορές περισσότερο από ό,τι [τον Απρίλιο και τον Μάιο]», είπε.

Σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Τιαντζίν, η Τσονγκκίνγκ και η Γκουανγκζού Κινέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το κύμα έχει ήδη κορυφωθεί.

Ένας ακόμα γιατρός από το νοσοκομείο στη Σαγκάη υποστήριξε πως κάθε μέρα προχωράνε σε τουλάχιστον 1.600 εισαγωγές έκτακτης ανάγκης κάθε μέρα – διπλάσιο από τον αριθμό πριν από την άρση των περιορισμών.

Περίπου το 80% από αυτούς έχουν νοσήσει με Covid.

Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα φτάνουν στο νοσοκομείο κάθε μέρα και περίπου οι μισές εισαγωγές έκτακτης ανάγκης είναι ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ηλικιωμένοι ασθενείς με Covid βρέθηκαν στρυμωγμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείων στη Σαγκάη, να βήχουν και να έχουν δυσκολίες στην αναπνοή τους.

Επίσης, εκατοντάδες ηλικιωμένοι ασθενείς ήταν ξαπλωμένοι σε φορεία σε δημόσιους χώρους καθώς οι πτέρυγες επειγόντων περιστατικών είναι πλήρεις.

Πάντως, παρά την έξαρση των κρουσμάτων το Πεκίνο αντιδρά στα μέτρα που λαμβάνουν μία μία οι χώρες προκειμένου να προλάβουν ένα νέο κύμα της Covid-19.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε:

«Ορισμένες χώρες έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα κατά την είσοδο σε μια χώρα που έχουν ως στόχο μόνο τους Κινέζους ταξιδιώτες.

»Αυτό στερείται επιστημονικής βάσης και ορισμένες πρακτικές είναι απαράδεκτες» επισήμανε.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ παραδέχτηκε επιτέλους τα λάθη της δρακόντειας πολιτικής του για τα «μηδενικά κρούσματα Covid», η οποία απέτυχε να περιορίσει τον ιό και πυροδότησε τις πρώτες εκτεταμένες μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα