Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Διεθνής Συνασπισμός και οι Κούρδοι σκότωσαν 600 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2022

Ο Διεθνής Συνασπισμός και οι Κούρδοι σκότωσαν 600 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2022
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο εκπρόσωπος της Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (‎CJTF-OIR) των Αμερικανών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 600 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σκοτώθηκαν και 374 συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις το 2022 στη Συρία και το Ιράκ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Rudaw με έδρα την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, ο Ταγματάρχης Ράχαελ Τζεφκόουτ (Rachael Jeffcoat), εκπρόσωπος του CJTF-OIR είπε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός θα συνεχίσει να συμβουλεύει και να βοηθά τόσο τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά του Ιράκ όσο και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στον αγώνα τους κατά του ISIS.

Και πρόσθεσε, «οι SDF είναι μια αξιόπιστη δύναμη με την οποία συνεργαζόμαστε.

»Και είναι η μόνη αξιόπιστη μαχητική μας δύναμη στη βορειοανατολική Συρία και θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε, να βοηθάμε και να ενεργοποιούμε αυτές τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».

Ο εκπρόσωπος του CJTF-OIR είπε στο Rudaw ότι το Ισλαμικό Κράτος «αναζητά συνεχώς στόχους ευκαιριών» για να συνεχίσει τις κινήσεις του.

Σημείωσε ότι οι δυνάμεις του Διαθνούς Συνασπισμού και οι εταίροι τους και στις δύο χώρες πραγματοποίησαν 313 επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους το 2022.

Σχετικά άρθρα