Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

AOHR: Ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι Σύροι μισθοφόροι εμπόδιο στη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη

AOHR: Ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι Σύροι μισθοφόροι εμπόδιο στη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισλαμιστές, Λιβύη, Μισθοφόροι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Σάββατο, ο Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AOHR) στη Λιβύη ζήτησε να οριστεί προθεσμία για τη διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη Λιβύη.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση εξέφρασε τη λύπη της που έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την επ’ αόριστον αναβολή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Το AOHR κατήγγειλε επίσης τη συνεχιζόμενη παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη χώρα, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των εκλογών.

Πρόσθεσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής εκλογών όπως είχε προγραμματιστεί και οι τρέχουσες αδιάκοπες προσπάθειες να παρεμποδιστεί οποιαδήποτε συμφωνία αντικατοπτρίζει την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι σε θέση να παράσχει βοήθεια στη λιβυκή κοινωνία.

Η οργάνωση κάλεσε την Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (HNEC) να ορίσει νέα ημερομηνία για τις εκλογές.

Κάλεσε τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) όσο και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν να οδηγηθεί η χώρα της Βόρειας Αφρικής σε μόνιμη σταθερότητα.

Ο οργανισμός κάλεσε επίσης τον ΟΗΕ να επιβάλει τη βούληση της λιβυκής κοινωνίας θέτοντας σε ισχύ τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ζητά ιδιαίτερα επιταχύνοντας την απομάκρυνση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη χώρα με τρόπο που επιτρέπει στον λιβυκό λαό να ασκήσει την ελεύθερη βούλησή του και να εκλέξει τους νόμιμους ηγέτες του.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αποκάλυψε ότι μια νέα ομάδα Σύρων μισθοφόρων που στρατολογούνται από την Τουρκία εγκατέλειψαν τη Λιβύη για την Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του, το SOHR ανέφερε ότι δεκάδες Σύροι μισθοφόροι έφυγαν από τη Λιβύη για την Τουρκία.

Αυτό συνέπεσε με τις προετοιμασίες για την αποστολή νέας ομάδας μισθοφόρων στη Λιβύη, που έφτασαν στην Τουρκία πριν από λίγες μέρες.

Το SOHR ανέφερε ότι η επανέναρξη της επιχείρησης μεταφοράς μπρος-πίσω Σύρων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη ήρθε μετά από μια παύση 50 ημερών.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, εκατοντάδες μισθοφόροι περίμεναν την άδεια να περάσουν την άδεια τους στη Συρία, ενώ εκατοντάδες φιλότουρκοι ισλαμιστές μαχητές στη Συρία περίμεναν να μεταφερθούν στη Λιβύη. Ωστόσο, οι λόγοι πίσω από την αναστολή παραμένουν άγνωστοι, προστίθεται.

Σχετικά άρθρα