Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφυροκοπούν το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις – Ζελένσκι: Η Ουκρανία «δεν θα συγχωρήσει τη Ρωσία»

Σφυροκοπούν το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις – Ζελένσκι: Η Ουκρανία «δεν θα συγχωρήσει τη Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Νέο ρωσικό σφυροκόπημα στην ουκρανική επικράτεια, που δέχθηκε συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους και drones την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών είναι οι ενεργειακές και όχι μόνο υποδομές της Ουκρανίας αλλά και η εξουδετέρωση της αεράμυνας της.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν εξαπολυθεί από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Τουλάχιστον 10 εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης υπάρχουν ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Επλήγησαν επίσης η Ζαπορίζια, η Οδησσός, το Λβιβ, η Χερσώνα, το Νικολάεφ, το Τσερνομπιλ και αρκετές άλλες πόλεις.

Οι επιθέσεις είναι κεντρικές για την πολεμική στρατηγική του Κρεμλίνου, που επιδιώκει να καταστρέψει κρίσιμες υποδομές και να διαβρώσει το ηθικό της Ουκρανίας.

Τα πλήγματα οδήγησαν σε διακοπή ρεύματος – και η κρατική ενεργειακή εταιρεία Ukrenergo εφάρμοσε προσωρινές διακοπές ρεύματος σε μεγάλο μέρος της χώρας το Σάββατο για να μειώσει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα συγχωρήσει» τη Ρωσία για την εισβολή και τους βομβαρδισμούς της, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο.

»Κανείς στον κόσμο δεν θα σας συγχωρήσει γι’ αυτό.

»Η Ουκρανία δεν θα συγχωρήσει», έγραψε στα ρωσικά στο Telegram, λέγοντας ότι «όσοι διατάζουν τέτοια πλήγματα και όσοι τα εκτελούν, δεν θα συγχωρεθούν, και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε».

Σχετικά άρθρα